The Blog


Yoga Reformer mby med Malene Bak Frederiksen – helt tæt på!

Vi har taget en snak med Malene Bak Frederiksen om vores helt nye koncept Yoga Reformer mby.
Hør hvorfor Malene som tro yogi har udviklet yoga på reformeren og kom helt tæt på! 

28631_391709159871_397702_n

 

 

 

 

Hvad er Yoga Reformer mby?
Yoga Reformer mby har jeg udviklet med udgangspunkt i flow yoga (Vinyasa), hvor man får varmen og kraften gennem sit intense åndedræt og bevæger sig i takt med sin inhalering og exhalering. På den måde får man sin reelle styrke i spil og oplever ofte, at man er meget stærkere end man tror. Du bruger musklerne til at holde dine positioner i kraft og balance og reformeren giver dig en tilpas modstand, så du bliver stærk og koncentreret. Når du er varm, laver vi længere stræk, hvor reformeren er som en “partner”, der sammen med DIN krop giver dig dybere stræk og åbninger i stive blokeringer i din krop. Du kommer længere ud i disse stræk end du tror, fordi du bruger din vejrtrækning og reformeren hjælper dig til at holde en kontrol samtidig med, at du giver slip! Til sidst slapper du heeeelt af i nogle minutter og får derigennem manifesteret al den kraft og fleksibilitet du lige har skabt og åbnet op for i din krop. Du vil opleve en lethed i kroppen og en stærk, balanceret ny energi!

Hvad gør Yoga Reformer mby så anderledes i forhold til almindelig yoga?
Det jeg synes er rigtig spændende med reformeren er, at den nærmest bliver en “yoga-partner”, så man ligesom samarbejder med reformeren. Reformer vognen er jo nærmest ens yoga måtte – det udfordrende er, at den bevæger sig! – Så det kræver koncentration og at man spænder op i sine muskler og core ellers mister man sin position. Så reformeren udfordrer dig og kræver din styrke og man kan ikke snyde og bare “hænge” i en position. Normalt har man kun sin egen krop at arbejde med i yoga og det kan være svært at give slip i længere stræk og samtidig holde sig selv på plads i en position. Reformeren hjælper dig til dybere og længere stræk, så du kan give helt slip og samtidig have en tryghed i kontrol pga reformeren. Man kan komme endnu længere i stræk end man tror, fordi reformeren støtter dig på vejen og du kan slippe mere og mere – det er nogle ret vilde aha oplevelser folk får.

Du er jo en tro yogi, hvorfor faldt du for yoga på reformeren?
Da jeg boede på Bali tog jeg en del privat undervisning og dyrkede også partner yoga / acro yoga, hvor man arbejder sammen 2 og 2 og dermed kan komme ud i vilde stræk og positioner, fordi den andens krop er en samarbejdspartner, der støtter og “skubber” en længere. Med reformeren føler jeg noget af det samme, fordi den pga dens opbygning kan udgøre det for en “partner” eller en privatlærer, der justerer dig i dine positioner og hjælper dig ud i dybere stræk. Du kan ikke snyde reformeren, ligesom du ikke kan snyde en privatlærer eller en acro yoga partner, der begge holder dig koncentreret, stærk og optimerer dine stræk.

Kan alle være med?
Ja helt klart! – du behøver ikke at have prøvet hverken yoga eller reformer før. Jeg introducerer alle nye til reformeren og viser også den indstilling vi bruger, når vi laver Yoga Reformer mby. Det er jo et helt nyt koncept indenfor reformer træning, der ikke findes andre steder, så det er jo nyt for alle! Alt vi laver bliver i-tale-sat og vist af mig og jeg sætter højt, at der altid er tid til den enkelte, så alle får en optimal oplevelse og det er en fornøjelse at se, hvordan folk kommer igen og glade kan mærke hvor meget de flytter sig hver gang.

Yoga er jo for nogen lig med afslapning og nogen tænker måske, at de i stedet burde svede max i stedet for at bruge en time på Yoga Reformer mby – hvad siger du til det?
Ja – du har helt ret. Det troede jeg også engang for mange år siden. Jeg havde aldrig drømt om, at yoga kunne gøre mig stærk og smidig. Det var igennem løbe træning, at jeg fandt yogaen, og den holdt jeg mig fri for løbeskader. Den gjorde mig stærkere og forbedrede min vejrtrækning, så min løbetræning blev meget bedre. Det er jo det, der er fantastisk ved yoga – den åbner og skaber balance i din krop og du kan dermed bruge din krop meget mere effektivt og konstruktivt i alle andre sammenhænge. Om det er full body reformer, cardio reformer, TRX, pilates eller andet – I POWERHOUSE Cph har vi jo hele paletten, så man kan jo kombinere det, så det passer til ens temperament. Jeg underviser mange løbere og styrketræningsfolk og også proffesionelle sportsfolk i yoga og èn ting går igen: Deres motivation, koncentration og effekt af al anden træning bliver markant bedre, når de har yogaen med på programmet. Når det er sagt, har jeg også mange, der kun dyrker yoga, forbi de oplever, at de her får det hele: Sved på panden, styrke, balance og smidighed! – Og med reformeren som “partner” er yogaen virkelig effektiv.

Malene har Yoga Reformer mby disse dage:
Mandag kl. 16.30
Tirsdag kl. 16.30
Fredag kl. 10.00
Søndag kl. 11.15
2

2 (1)